Σοβαρά τεχνικά προβλήματα εμφανίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στις εφαρμογές του Facebook και του Instagram σε όλο τον πλανήτη.

Τα προβλήματα επηρέασαν και πολλούς χρήστες στην Ελλάδα καθώς αναφέρθηκε πως κάποιοι δεν μπορούσαν να ανοίξουν την εφαρμογή και είχαν πρόβλημα σύνδεσης στο Messenger.

Η είδηση έγινε γνωστή από το site «Down Detector» το οποίο δημοσίευσε και χάρτη με τις χώρες που είχαν επηρεαστεί. Tα πρώτα λεπτά είχαν καταγραφεί προβλήματα σε τουλάχιστον 12.000 χρήστες.

«Γνωρίζουμε ότι μερικοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τις λειτουργίες το συντομότερο δυνατό» δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο Reuters.

Πριν από λίγη ώρα ένα ποστ στην σελίδα διαχειριστών του Facebook ανέφερε ότι έχουν επίγνωση ενός προβλήματος και το ερευνούν, αλλά ότι δεν υπάρχει λύση για την ώρα. «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα αυξημένο επίπεδο σφαλμάτων API»  δημοσιεύτηκε στη σελίδα.«Διερευνούμε την αιτία και θα δημοσιεύσουμε ενημερώσεις όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες» προστίθεται.

Tα τελευταία λεπτά η κατάσταση εμφανίζεται βελτιωμένη, αλλά αρκετοί είναι ακόμη οι χρήστες που παγκοσμίως αναφέρουν πως δεν μπορούν να συνδεθούν.