Τα πρώτα χιόνια της χρονιάς είναι γεγονός με την ψηλότερη κορυφή του Τροοδους, τον Όλυμπο, να ντύθηκε στα λευκά βάζοντας μας σε χειμωνιάτικη και Χριστούγεννιατικα διάθεση.

Εικόνα από τη κάμερα στο χιονοδρομικό κέντρο:

Όπως πολύ ορθά προέβλεψε το Τμήμα Μετεωρολόγιας, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνιση τους με βροχοπτώσεις και ίσχυρους ανέμους να σημειώνονται σχεδόν σε όλη την Κύπρο.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο καιρού.

O καιρός σήμερα

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα, στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι κυματώδης αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα νότια και ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι αρχικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον δύο βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να επικρατεί παγετός.