Ναι, είναι γεγονός πως η Λάρνακα υστερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου τόσο σε υποδομές όσο και σε φυσικές ομορφιές αφού τόσο για λόγους…γεωγραφίας όσο και λόγους που είναι πλέον «κλισέ», αφέθηκε να παρακμάζει στο χρόνο.

Ωστόσο για όσους ξέρουν αν κοιτούν πίσω από τις βιτρίνες, θα ανακαλύψουν ότι η πόλη του Ζήνωνα έχει ουκ ολίγες ομορφιές που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να αφεθεί να χαθεί στην ομορφιά της φύσης αλλά και της ιστορίας της πόλης.

Εξάλλου η Λάρνακα σύμφωνα με την Telegraph, είναι μια από τις 20 αρχαιότερες πόλεις του πλανήτη με ιστορία που ξεπερνά τα 3400 χρόνια.

Βέβαια τα σημάδια του μακρινού αλλά και του πιο κοντινού παρελθόντος είναι διάσπαρτα σε όλη την πόλη θυμίζοντας σε όλους την μακρά ιστορία της πόλης του Ζήνωνα, του Κίμωνα αλλά και άλλων εξεχουσών προσωπικοτήτων του χθες και του σήμερα.

Το χειμώνα, αυτή πόλη με τη μακρά ιστορία και την τεράστια αύρα, μετατρέπεται σε ένα χειμερινό στολίδι όπου η φύση χαρίζει άπλετα τις ομορφιές τις χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες της πόλης. Με επίκεντρο την αλυκή Λάρνακας όπου τέτοια εποχή είναι γεμάτη με νερό, οι επισκέπτες σπεύσουν για να θαυμάσουν από κοντά τα εκατοντάδες φλαμίγκο που «μεταναστεύουν» στη Λάρνακα εδώ και δεκαετίες κάθε χειμώνα για να απολαύσουν τη τροφή αλλά και το οικοσύστημα που τους παρέχει η Αλυκή Λάρνακας.

Εμείς ανακαλύψαμε μερικές φωτογράφιες από το Discover Larnaka, ένα λογαριασμό στα social media που δημοσιεύει φωτογραφίες της πόλης και των ανθρώπων της και σας δείχνουμε αυτές που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

Οι λάτρεις της ανατολής του ήλιου γίνονται καθημερινά μάρτυρες ενός πανέμορφου φαινομένου με τον ήλιο να γεννιέται μέσα στον μεγάλο Κόλπο της Λάρνακας χαρίζοντας μια πανέμορφη εικόνα. Tip. Η καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις τη γέννηση του ήλιου είναι κάνοντας σανίδα (sup) στη θάλασσα την ώρα που ο ήλιος ανεβαίνει στον ουρανό.

Παρόλο που η επαρχία Λάρνακας γεωγραφικά δεν έχει στα όρια της, όπως στις άλλες επαρχίες, οροσειρές μεγάλου ύψους χαρίζοντας της τοπία απαράμμιλης ομορφιάς, έχει πλούσια φύση που αξίζει να εξερευνήσει ο επισκέπτης. Είτε αυτό είναι μονοπάτι της φύσης είτε παραθαλλάσιες περιοχές, η Λάρνακα έχει τοπία που είναι διαμαντάκια, σε πολύ κοντινή απόσταση από το αστικό κέντρο.


Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου αποτελεί ένα από τα βασικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η Εκκλησία που βρίσκεται χτισμένη πάνω από τον τάφο του Αγίου Λαζάρου, φίλου του Ιησού που αναφέρετε στη Βίβλο στο φνωστό θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Άγιος Λάζαρος μετά την Ανάσταση του ταξίδεψε στη Κύπρο όπου μετέφερε τις διδαχές του Χριστιανισμού και χρίστηκε πρώτος επίσκοπος Κιτίου. Η Βυζαντινή εκκλησία χρονολογείται στο 13ο

αιώνα.

Η θέα από ψηλά είναι ακόμα πιο όμορφη με τους επιβάτες των αεροπλάνων να φωτογραφίζουν το πανέμορφο πράσινο τοπίο

Η θάλλασα και τα γραφικά λιμανάκια της περιοχής δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό

Βέβαια το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Αλυκή και τα εκατοντάδες φλαμίγκο

Στη περιοχή της Αλυκής βρίσκεται και το τέμενος Χαλά Σουλτάν, ένα από τα σπουδαιότερα ιερά σημεία του μουσουλμανικού κόσμου

It was a wonderful day in Aliki Salt Lake but PLEASE!! STAY OUT of the lake. It’s is forbidden and you are scaring flings away. Respect the nature and respect other people too. Happy new year Larnaca l, happy new year Cyprus ❤💥💫 * ➡Discover the beauty🔺 ➡Discover the City💚 ➡Discover Skala💥 ➡Use #DiscoverSkala to see your photo published ➡Tag @discover.skala on your photos to see them on our story ➡photo by: @discover.skala #DiscoverSkala #larnaca #Cyprus #larnaka #Λάρνακα #instamoment #insta #instalifo #lifo #limassol #paphos #nicosia #traveller #travel #visitcyprus #kibris #girne #iskele #autumn #winter #love #like #instagood #ig_cyprus #greece #athensvoice #island #mediterranean #backpacker

A post shared by Discover Larnaka (@discover.larnaka) on

Δείτε άλλες φωτογραφίες:

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στην σελίδα του Discover Larnaca

Instagram

Facebook